John Klint

DTS YWAMHej John Klint från Öckerö, kan du berätta om bibelskolan du gått?

Ja! DTS eller discipleship training school är en typ av bibelskola som jag gick på UMU Restenäs. Den 6 månaders långa skolan består till hälften av en lektionsdel och andra hälften av en missionsresa, och eleverna är från runtom hela världen. Under lektionsdelen får man undervisning i ämnen som att Höra Guds röst, Relationer, Helig ande och mycket mer av erfarna talar från hela världen. Jag växte sååå mycket och fick en mer personlig relation med Gud, då jag blev mer säker på vad jag tror på.

Varför valde du DTS?

Efter gymnasiet visste jag inte helt vad jag skulle göra, men jag kände att jag ville lära känna både Gud och mig själv bättre, men jag ville också göra något annorlunda + resa någonstans. När jag hade tittat på olika bibelskolor såg jag hur DTS hade både en lektionsdel och en missionsresa, samt att det verkade som de hade rätt fokus på Gud, vilket lockade mig.

Berätta om missionsresan hur var den?

Jag åkte till Nordafrika vilket var väldigt spännande, roligt och utmanade. Vi evangeliserade, bad för helanden (många helade), många bra konversationer och roliga människor. Vi vandrade även i atlasbergen och pratade med folk som inte hade hört om Jesus innan och massa andra saker. Personligen visade Gud mig mycket om sin egen trofasthet under resan, vilket var coolt.

Varför skulle du rekommendera en DTS till andra?

För att det är ett otroligt bra sätt att lära känna Gud mer personligt och gå djupare i tron. Också för att bli utmanad att ta sin tro till nya nivåer och i den processen bli mer Kristuslik. Dessutom lär man sig mycket om sig själv, vad man har för styrkor och gåvor som Gud har gett en. Jag fick helt enkelt nya perspektiv på livet, vilket jag är glad över, så jag rekommenderar en DTS starkt.

Close Comments

Kommentera