”Gud gör verkligen skillnad i våra liv!”

Elise Larsson

Elise Larsson

På Bibelskola Grow finns profiler att välja på. Vad har varit mest intressant med just din profil?

Jag går ”Social Ministry” och det som har varit mest intressant på denna profil är alla studiebesök vi har gjort. Vi har bl.a. gjort studiebesök hos Polisen, olika behandlingshem för missbrukare, Vårsol SARA som är Frälsningsarméns boende för ensamkommande flyktingbarn m.m. Vi får även åka till Stockholm en helg där vi besöker Alsike Kloster samt S:ta Clara kyrka. Vi har även fått olika typer av intressant undervisning! Jag har lärt mig mycket av alla studiebesök och all undervisning. Jag tycker att det har varit bra att vi kombinerat undervisning med studiebesök, på så vis får man en större helhetssyn på det sociala arbetet i Sverige.

Hur var teamresan till Sydafrika?

Den var helt fantastisk! Både rolig men såklart jobbig också. Jag lärde mig mycket under resan! Det var jobbigt att se hur dåligt många människor levde. Det som fascinerade mig mest var att trots att många människor var väldigt fattiga så utstrålade de sådan glädje och var väldigt glada att vi kom på besök. En händelse som jag särskilt lagt på minnet är när vi fick chansen att be för en ung tjej som var drogberoende. När vi kom hem till henne så var hon väldigt ledsen, men efter att vi bett för henne så blev hon så mycket gladare. Gud gör verkligen skillnad i våra liv! Utöver många intressanta samtal med människor och besök i olika kyrkor så åkte vi också på en safari och hade även tid för lite sol och bad. Jag och några andra klasskompisar testade på att surfa vilket var väldigt roligt. Teamresan kommer jag länge att bära med mig och jag är övertygad om att jag kommer åka tillbaka till Sydafrika framöver.

 

Vad är det bästa med Bibelskola Grow?

Det är den fantastiska atmosfären, alla positiva människor och de inspirerande & kunniga lärarna. Bibelskolan tog mig som person och min tro till ”nästa nivå” i livet och jag har lärt mig hur jag som kristen kan leva ett relevant och attraktivt liv, ett liv som människor i min omgivning kan få upptäcka och därmed upptäcka den tro som jag själv lever för.

 

/Elise Larsson

www.bibelskolagrow.se

Close Comments

Comments are closed.